Comunicat de presă - deschis de securitate kaspersky R2 spațiu modul de a proteja rețeaua corporativă

Incidente de efracție și furtul de informații cu privire la rețelele corporative - ceva destul de banal. Protecție antivirus, colectate de către administratorul de sistem de mai multe (de multe ori, nu întotdeauna bine adaptate constructiv) produse, cel mai probabil de a fi vulnerabile la un atacator, inclusiv din cauza lipsei de conexiuni între componentele sale. Dacă utilizați produse complexe, acest risc este redus, deoarece componentele lor constitutive sunt mai ușor de configurat și controlat de la o consolă de administrare centralizată. Desigur, rezultatul final este în mare parte asociat cu calitatea soluțiilor (în măsura în care produsul se știe ce proprietățile sale de consum, așa cum este interfața cu utilizatorul convenabil), dar presupunem că cei mai importanti furnizori de antivirus lucrează în mod activ la îmbunătățirea continuă a produselor sale. Luați în considerare principalele caracteristici ale noii versiuni de Kaspersky Open Space Security Release 2, cunoscut de mulți cititori Softkey.info ca o soluție enterprise pentru securitatea informațiilor, se bucură de aceeași popularitate mare în rândul cumpărătorilor supermarket Internet Softkey.ru.

Kaspersky Open Space Security R2 este format din mai multe componente și este disponibil în patru ediții - Kaspersky Work Space Security, Kaspersky Business Space Security, Kaspersky Enterprise Space Security și Kaspersky Total Security Space. Compoziția lor (în funcție de produs) pot include gateway-ul și e-mail antivirus și antivirus pentru serverele de fișiere, dar setul de bază rămâne aceeași peste tot. Aceasta consola de administrare Kaspersky Administration Kit, antivirus pentru stațiile de lucru și antivirus mobile (despre el poate fi găsit în alte analiza noastră). Produse eliberate pentru Windows și Linux (pentru stațiile de lucru antivirus), Exchange Server și Lotus Notes / Domino (pentru serverele de mail), ISA Server și firewallul Check Point (pentru antivirus pentru gateway) și Symbian / Windows Mobile (antivirus mobil).

Crearea de politici în Kaspersky Open Space Security R2

Introducerea unor produse începe cu un utilitar numit Kaspersky Administration Kit, actualizat în Release 2 la versiunea 8.0. Acesta poate fi instalat ca un upgrade la un kit de administrare produs existent, cât și pentru o instalare curată. Când instalați Kaspersky Administration Kit este instalat software-ul suplimentar necesar pentru a opera consola (de exemplu, Microsoft SQL Express și .NET Framework). Instalarea Utility se poate face în două scenarii - un administrator de sistem poate alege pentru a proba script-ul (sau manual configura ierarhia de server, roluri de administratori, aplicații, setările de registry pentru controlul accesului la rețea, și așa mai departe), sau alege scenariul standard, în care setările sunt selectate automat. Prima opțiune este relevantă pentru rețele corporative mari, în cazul în care precizia este setările critice.

Următoarea fază a instalației include crearea de pachete de instalare pentru implementare anti-virus. Vorbind despre "Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru stații de lucru Windows" și "Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru Windows Servers". Acestea pot fi instalate pe stațiile de lucru și servere de fișiere și servere de mail de la distanță, prin consola de administrare. Rețineți că aceste produse au fost actualizate.

În special, „Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru stații de lucru Windows“ are acum un modul util „Access Control“ în lupta împotriva insider trading, prin care administratorul de sistem poate ține evidența modului de utilizare a dispozitivelor de intrare-ieșire și dispozitive de stocare amovibile. Modulele au fost actualizate, „Firewall“ și „Apărarea proactivă“ și „Anti-Spy“ și „Anti-Spam“ a primit conexiuni de suport de la distanță - administrator de sistem va fi acum mai ușor de configurat și de a monitoriza activitățile lor.

Puteți crea, de asemenea, o rețea prin importarea de informații dintr-un fișier text. Rețineți că, pentru a instala pachetele anti-virus poate si folosind Active Directory Group Policy, deoarece distribuțiile lor sunt create în mod automat în format MSI și pot conține deja cele mai recente actualizări de semnătură. Alte variante de instalare la distanță - este administrarea agentului și RPC. Administratorul de sistem gestionează aceste procese ale Kaspersky Administration Kit.

Rescue Disk, ca parte a Kaspersky Open Space Security R2

În plus, există pericolul ca atunci când vă conectați la dispozitivul de rețea este deja infectat cu un virus, care este necesară pentru a găsi rapid și neutraliza. Prin urmare, produsul de „Kaspersky Lab“ a introdus o separare între politicile standard și mobile de securitate. De exemplu, administratorul poate atribui criterii specifice conform cărora dintre ele va fi comutată (de exemplu, nici o conexiune activă între un laptop și server de administrare).

Eșantionul de calculatoare în Kaspersky Open Space Security R2

Ușor de utilizat Kaspersky Administration Kit în noua versiune a îmbunătățit în mod semnificativ. Acum, administratorul are capacitatea de a descărca fișiere infectate în rețea computerele utilizatorilor pentru investigații suplimentare, precum și a vedea o listă de fișiere, verificați care este efectuată în acest moment sau întârziate, și central efectua actualizări stații client. Rețineți că, în acest aspect al produsului a primit, de asemenea, un suport extins - toate calculatoarele conectate la rețea poate servi ca agenți de reînnoire, transferul de date între ele, reducând astfel sarcina generală pe rețea și economisind trafic extern considerabil. Rețineți că nu mai au nevoie administratorii să memoreze comenzi pentru lucrul cu utilitar de backup de date, care a primit în cele din urmă interfața grafică cu utilizatorul, iar datele de backup în sine este copiat automat. Pentru a proteja rețeaua de la Administrator de suprasarcină cu ajutorul unui instrument special poate ajusta lățimea de bandă WAN-canal. De asemenea, în produsul include un instrument la îndemână pentru a crea un „disc de salvare“. Acest disc de salvare vă permite să trateze discul de sistem infectat, fără a fi nevoie să reinstalați sistemul fără a instala software suplimentar anti-virus (de exemplu, acesta poate detecta configurația sistemului, instalat pe hard disc infectat, de exemplu, configurați conexiunea la Internet a unui registru de sistem deteriorat). Rescue Disk este conceput pentru detectarea și neutralizarea rootkits, troieni și bootkit.

Sistemul de monitorizare de raportare îmbunătățit și în Kaspersky Open Space Security R2

Astfel, Kaspersky Open Space Security R2 este un produs flexibil, cu caracteristici complete, de înaltă calitate pentru desfășurarea de protecție a datelor în mediul de rețea corporativă. Structura tuturor soluție media include administrare ușor de utilizat, de încredere și informativ de management consola de server, precum și software-ul antivirus pentru dispozitivele client care protejează o gamă largă de populare în companiile de desktop moderne și sisteme de operare mobile.